Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Moderator: interruptor

Post Reply
Apirk
Posts: 1
Joined: Thu Jun 22, 2006 6:25 pm

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by Apirk » Thu Jun 22, 2006 6:25 pm

Hello. <BR> <BR>I'm a beginner from Thailand. And I have decided to buy an echo/delay effect for live dubbing. <BR> <BR>In my home town got Yamaha E1010 and Roland RE-200. But I have trouble to decide witch one I shall buy , Yamaha E1010 or Roland RE-200 ? <BR> <BR>thanks , respects <BR> <BR>APIRAK

User avatar
interruptor
Posts: 1152
Joined: Sun Sep 04, 2005 11:46 pm
Location: Switzerland
Contact:

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by interruptor » Thu Jun 22, 2006 9:10 pm

The RE-200 is a very rare early model produced for only one year. if it is in good shape it will be ok. but you must be aware that you need to replace the tape from time to time. replacement tapes are very hard to find so you will probably have to make them yourself. <BR> <BR>the e1010 is an analog delay so it's more reliable but has a different sound. i never tried it so i can't give details.

APIRAK
Posts: 1
Joined: Fri Jun 23, 2006 8:05 am

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by APIRAK » Fri Jun 23, 2006 8:05 am

Thank you very much for info , Interruptor <BR> <BR>I will try and check them again. <BR> <BR>Thanks again. <BR> <BR>APIRAK

Tak
Posts: 4
Joined: Tue Jul 04, 2006 5:54 am

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by Tak » Tue Jul 04, 2006 5:54 am

Hello. Mr. interruptor,It would be helpfull if you could tell me how difference in sound and some detail between Roland RE-200 and RE-201. I would really like to know. thank

User avatar
interruptor
Posts: 1152
Joined: Sun Sep 04, 2005 11:46 pm
Location: Switzerland
Contact:

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by interruptor » Thu Jul 06, 2006 4:04 pm

found this at <a href="http://gearslutz.com/board/showthread.p ... nextnewest" target="_blank">gearslutz</a>: <BR><font color="119911">Basicly, the RE 200 is a RE 201 with different buttons, different VU meter and a shorter tape loop. It has the excact same functions, same &#40;5&#41; amount of playback / erase / record heads. The 200 has, though, got at stand by switch, not found on the RE201.</font> <BR> <BR>so it seems this is a very similar unit functionally. as i understand the standby switch will switch off the motor so that you can use the spring reverb alone without having the tape running for nothing. <BR> <BR><img src="http://www.interruptor.ch/cgi-bin/discu ... 7/1173.jpg" alt="front"> <BR> <BR><img src="http://www.interruptor.ch/cgi-bin/discu ... 7/1174.jpg" alt="inside">

Tak
Posts: 4
Joined: Tue Jul 04, 2006 5:54 am

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by Tak » Sun Jul 09, 2006 3:25 pm

Thank you very much mr.interruptor,I've got this unit about 3 day ago,all the function are work fine,i really like it's reverb,I ran my guitar track thru it and it sound so warm and beautyful. The echo sound also warm and good.I really like that echo release. Thanks again.

Tak
Posts: 4
Joined: Tue Jul 04, 2006 5:54 am

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by Tak » Sun Jul 09, 2006 3:50 pm

Can i use ordinary tape head liquit cleaner to clean the five RE200 tape heads ? I've got one Philips cassette deck cleaner but i'm not sure if i can use it to clean the RE200.Could you tell ? please.

User avatar
interruptor
Posts: 1152
Joined: Sun Sep 04, 2005 11:46 pm
Location: Switzerland
Contact:

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by interruptor » Mon Jul 10, 2006 2:52 pm

i don't think this would cause a problem. i always clean tape heads using alcohol. there is no need for a brand name cleaner as far as i know.

Tak
Posts: 4
Joined: Tue Jul 04, 2006 5:54 am

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by Tak » Tue Jul 11, 2006 2:12 pm

Thank you very much mr.handyman.

DELETED

Yamaha E1010 or Roland RE-200 ?

Post by DELETED » Mon Jul 17, 2006 5:22 am

DELETED

Post Reply